Saskia de Vries: Hobbyfokker van Roborovski dwerghamsters

De nestjes..

Op de eerste plaats fok ik om zelf verder te kunnen met mijn lijnen. De koppels worden zorgvuldig gekozen, zodat ik weer een generatie verder kan fokken. Wel bestaat een nest soms uit meer jongen als ik nodig heb, dus zijn er vrij regelmatig wat dieren beschikbaar voor verkoop..

Aangezien er niet heel veel roborovski fokkers zijn bezitten veel van mijn oorspronkelijke fokdieren geen stamboom. De meeste jongen die hier weg gaan beschikken dan over het algemeen over een zeer beknopte stamboom met enkel hun ouders. Ik hou zelf wel stambomen bij, dus uiteindelijk zullen de stambomen steeds uitgebreider worden. 


Huidige jongen..

Wildkleur vrouw

Geboren: x
Vader: x
Moeder: x
Stamboom: Laatste jonge hamster zonder stamboom

Bont man

Geboren: 26-3-2019
Vader: Rens, bont
Moeder: Suze, whiteface
Stamboom: 1 generatie

Bont vrouw

Geboren: 26-3-2019
Vader: Rens, bont
Moeder: Suze, whiteface
Stamboom: 1 generatie

Wildkleur man

Geboren: 27-3-2019
Vader: Joshua, whiteface
Moeder: Fay, bont
Stamboom: 1 generatie

Whiteface man

Geboren: 29-3-2019
Vader: Jelle, wildkleur
Moeder: Fenne, whiteface
Stamboom: 1 generatie

Whiteface man

Geboren: 29-3-2019
Vader: Jelle, wildkleur
Moeder: Fenne, whiteface
Stamboom: 1 generatie

Snowbear man

Geboren: 9-4-2019
Vader: Tobias, bont
Moeder: Johanna, wit
Stamboom: 1 generatie

Snowbear man

Geboren: 9-4-2019
Vader: Tobias, bont
Moeder: Johanna, wit
Stamboom: 1 generatie

Gereserveerd (blijft hier)

De meest recente foto's zijn te vinden in mijn blog

Reserveren van hamsters..

Natuurlijk is het mogelijk om hamsters te reserveren, echter wegens praktische redenen accepteer ik geen reserveringen van langer als 10 dagen. Onder andere omdat het erg lastig is als ik meerdere jongen heb in dezelfde kleur en ik er één specifiek jong van moet aanhouden..

Het reserveren van een bepaalde kleur en/of geslacht is daarentegen geen probleem, ik weet wat er aan jongen nog op komst is en kan dan rekening houden met deze reserveringen..

Mocht je fokplannen hebben en je heb bepaalde wensen daarbij, dan wil ik daar graag rekening mee houden.. Zo kan het zijn dat je een bepaalde kleur zoekt waar nu geen (onverwante) hamsters van genoemd zijn, in dat geval kan ik wel kijken of ik ze op korte termijn wel beschikbaar zal hebben.


Samen of alleen?

Omdat ze in het wild in groepen leven heb ik zelf de voorkeur om ze ook in groepen te houden, of indien ik wil fokken per koppel. Ik heb ze in kleine groepen, maar ook in grote groepen samen gehouden. Jong, oud en door elkaar. Mannen en vrouwen groepen.. Eigenlijk gaat het vrijwel altijd goed, maar het kan echter gebeuren dat bepaalde hamsters niet klikken. Dit lijkt in mijn ervaring niet gebonden aan geslacht of leeftijd, maar met het karakter van de hamsters. Indien het uiteindelijk toch niet goed gaat ben ik ten alle tijden bereid om hamsters terug te nemen.

Heb je fokplannen? Laat het even weten en ik zal kijken of ik geschikte koppels beschikbaar heb.. Ook als je problemen heb om nieuwe baasjes te vinden voor jonge robos, dan ben ik bereid om jonge robos aan te nemen.


Agenda..

Aangezien ik niet centraal woon kan het erg makkelijk zijn als ik dieren ergens mee naartoe kan nemen, er zijn altijd wel wat dagen waarbij ik deze mogelijkheid heb.

 

23 juni, Exoknaag Houten
Een grote knaagdieren beurs. Entree bedraagt 10 euro en je kan zowel de Exoknaag als Terraria Houten bezoeken

Contact..

Saskia de Vries
Vierpolders, Zuid-Holland 

Ook vragen over mijn dieren of over dwerghamsters in het algemeen zijn altijd welkom. Ik deel mijn ervaring graag met anderen en ik praat graag over mijn hobby..

Contact opnemen kan via:
Email
Facebook
Marktplaats
Of via onderstaand formulier: