Saskia de Vries: Hobbyfokker van Roborovski dwerghamsters

12 januari 2020, Noordshow en erkenningen..

Gepubliceerd op 12 januari 2020 om 10:19

Gister was het dan zo ver, de erkenningen op de Noordshow. Ik kan mij niet herinneren dat er ooit zoveel kleine knagers tegelijk ter erkenning werden gebracht en het bleef dan ook erg spannend. Inmiddels waren alle andere dieren al lang weer op weg naar huis en waren de leden van de standaardcommissie nog bezig met onze robos. Anneke en ik brachten maar liefst acht kleuren tegelijk. Het resultaat van een jaar lang ons best doen om wat we hadden in mooie show waardige dieren te veranderen. Al dat harde werk was gelukkig niet voor niets..

Wildkleur: voorlopig erkend
Bont: voorlopig erkend
Witeface: nog iets te divers in kleur
Snowbear: voorlopig erkend
Wit: nog werken aan de showconditie
Cinnamon bont: nog te divers in kleur
Blauw bont: voorlopig erkend
Whiteface bont: te divers in kleur en tekening

Uiteraard gaan we dit jaar weer hard aan de slag en dan hopen dat we volgend jaar wat voorlopige erkenningen definitief kunnen krijgen. De whiteface, wit en cinnamon bont gaan we hard mee aan de slag om die voorlopig erkend te krijgen. De whiteface bont laat ik zelf vallen, ik heb er zelf ook niet veel mee en ga me richten op wit RO.

Al met al een hele ervaring voor mij en ik hou wel van een uitdaging.. Mochten er een aantal kleuren definitief erkend zijn, dan wil ik nog verder met snowbear RO (en mocht het haalbaar zijn dan denk ik ook nog aan effen blauw). Maar tot die tijd eerst eens richten op de kleuren waar we nu mee bezig zijn, want het is al een hele klus om deze kleuren allemaal op tijd beschikbaar/klaar en in showconditie te hebben op het moment van de erkenningen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.