Saskia de Vries: Hobbyfokker van Roborovski dwerghamsters

11 maart 2020, nieuwe koppels

Gepubliceerd op 11 maart 2020 om 14:52

Vandaag drie nieuwe koppels samen gezet:
Wildkleur x Wildkleur
Wit x Wit
Wildkleur x Bont

Natuurlijk ben ik op het moment druk bezig met de nieuwe kleuren, maar ook wildkleur verdient zeker een plek in mijn hamstery. Vaak is het makkelijker om nieuw bloed binnen te halen met wildkleur, daarnaast is wildkleur simpelweg de basis om sterke lijnen mee op te bouwen en kleur lijnen mee te verbeteren. Een goede fokker is tenslotte altijd bezig om de gezondheid etc van zijn of haar lijnen in stand te houden en liefst zelfs te verbeteren. Daarnaast blijft de wildkleur ook zeker gewoon een prachtige kleur om te zien.

Op dit moment ben ik bezig om een wit RO lijn op te zetten, hiervoor gebruik ik ook veel witte robos om deze lijn te verbeteren. Daarnaast blijft gewoon wit ook altijd nog erg mooi.

Hoewel ik veel bonte robos heb zitten, ben ik toch niet helemaal tevreden over hun type en bouw.. Ze mogen van mij wel wat steviger zijn. Tijd om er een mooie wildkleur in te kruisen om hun type wat te verbeteren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.